Regió 7

El polèmic anunci que busca cambrera "maca i una mica puta"

Les xarxes socials denuncien un anunci d'un bar gallec publicat en una pàgina web d'anuncis breus

12.02.2016 | 19:26
El polèmic i ofensiu anunci publicat per un bar gallec.
El polèmic i ofensiu anunci publicat per un bar gallec.

La indignant i ofensiva oferta de treball d'un bar d'Ordes en la qual busca una cambrera "maca i una mica puta" ha desfermat les ires dels usuaris de les xarxes socials. Encara que l'anunci ja ha estat retirat de la pàgina web en qüestió, molts han estat els que han compartit la imatge a Twitter amb el hashtag #machismomata, l'etiqueta que el programa de Jordi Évole va llançar a la xarxa social dels 140 caràcters aquesta setmana durant l'estrena de l'últim lliurament de 'Salvados'.

"Es necessita cambrera per a bar de poble a una hora de Santiago i a 15 minuts d'Arzúa i Ordes. Imprescindible noia treballadora responsable, maca i una mica puta, amb un tracte agradable amb els clients. Incorporació immediata i contracte fix, sou d'1.500 euros. Opció d'allotjament si ets des de lluny", resa l'anunci, publicat a la web 'Milanuncios'.

Reaccions aïrades

La publicació de l'anunci ha generat un enrenou tan considerable que la diputada socialista Carmen Gallego ha dut el text a un debat plantejat al Parlament de Galícia sobre la retallada de subvencions als mitjans que continguin anuncis de contactes i ofertes de prostitució.

Els sindicats tampoc s'han fet esperar i O.G.T. ha demanat que la Inspecció de Treball actuï davant una oferta que consideren "vexatòria i discriminatòria".

Segons la UGT, resulta obvi el caràcter il·lícit d'aquest anunci, per atemptar contra la dignitat de la persona i vulnerar els valors i drets reconeguts en la Constitució. En aquest sentit, el sindicat considera que es presenta a la candidata de manera vexatòria o discriminatòria, utilitzant particular i directament el seu cos o parts del mateix com a nero objectiu desvinculat del producte que es pretén promocionar.

El polèmic anunci ja no està disponible a la web després de la denúncia dels usuaris. Segons resa les normes de publicació, disponibles a la web, s'apunta al fet que "els anuncis han de respectar les lleis i qualsevol altre norma de l'ordenament jurídic aplicable" i puntualitzen que en la categoria d'ocupació "no està permès publicar anuncis relacionats amb el sexe, l'erotisme o el fetitxisme així com massatges, companyia o amistat en aquesta secció."

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Un paracaigudista perd una sabata i la recupera en ple vol

Un paracaigudista ha aconseguit recuperar en ple vol una sabata perduda després de llançar-se des...

La moda dels pallassos terrorífics arriba a Manresa

La moda dels pallassos terrorífics arriba a Manresa

Un jove disfressat de clown suma 650 seguidors a Instagram en dos dies i comença a estar actiu al...

Un cantant sorprèn a The Voice amb la cançó de Bola de Drac Z

Un cantant sorprèn a The Voice amb la cançó de Bola de Drac Z

El vídeo, de la versió tailandesa del programa, va sumar 3,6 milions de reproduccions en 3 dies

Un vídeo penjat a Internet salva la vida a un home i el seu gos

Un vídeo penjat a Internet salva la vida a un home i el seu gos

Unes imatges gravades amb drone ajuden a localitzar un home afectat per l'huracà Matthew

Enllaços recomanats: Premis cinema