La companyia aragonesa d'aviació Pyrenair farà avui un vol des de Madrid a Alguaire amb una delegació de periodistes espanyols per defensar la seva aposta per l'aeroport lleidatà. La companyia vol portar turistes al Pirineu a partir de l'hivern que ve per tal d'apropar les estacions d'esquí de la demarcació de Lleida i d'Andorra als aficionats a l'esquí de tot l'estat. Fins ara, Pyrenair tan sols operava amb vols que tenien com a destinació l'aeroport d'Osca, però ara vol ampliar la seva activitat al Pirineu català. La companyia està especialitzada en el turisme de neu i ofereix paquets amb el vol, l'estada i el forfet de les estacions.

El Govern de la Generalitat està estudiant la creació d'un servei de transport públic que connecti les comarques del Pirineu amb el nou aeroport de Lleida-Alguaire. El projecte, que ha sorgit d'una petició feta des del mateix territori, es portarà a terme en funció de l'increment de vols que vagi oferint el en els pròxims mesos la nova infraestructura aèria de les comarques de Lleida. El servei d'autobús, que connectaria ciutats com Puigcerdà i la Seu d'Urgell amb l'aeroport, parteix també de l'èxit que ha obtingut el nou autobús que enllaça diàriament les comarques pirinenques amb l'aeroport del Prat.

Segons han explicat fonts del departament de Política Territorial, el balanç inicial del transport púb lic que enllaça el Pirineu amb el Prat ha estat tant satisfactori qu no es veu malament potenciar també la connexió amb el nou aeroport d'Alguaire, per bé que aquest equipament ofereixi de moment menor activitat. En aquest senti, des del departament han explicat que tenen el projecte sobre la taula i que esperaran veure l'evolució de l'aeroport lleidatà per configurar tant la freqüència del futur autobús com el seu itinerari. Des de Puigcerdà i la Seu d'Urgell fins a Al- guaire hi ha més de dues hores per carretera, però la possibilitat de connectar amb vols de baix cost pot proporcionar un plus d'atracció per als viatgers cerdans i, amb més motiu, per la proximitat, als urgellencs.

Igualment, però, la línia també seria molt utilitzable pel turisme que arriba a aquestes dues comarques pirinenques, de manera que no tan sols la condicionaran la demanda del territori. Des del departament també han apuntat que un fet clau en l'obertura de la nova línia és que el servei no sigui deficitari, de manera que l'increment de l'oferta de vols i la consegüent demanda per part del mercat serà bàsic.