El departament d'Ensenyament ha presentat a Puigcerdà l'edifici de l'escola-institut Llums del Nord i ha assegurat que el procés de construcció del centre avança amb el ritme previst, la qual cosa vol dir que es podria començar a aixecar durant el primer semestre de l'any que ve. L'edifici de Llums del Nord serà un bloc en forma d'u integrat a l'entorn de la Closa de l'Àngel amb uns materials i una volumetria que imitarà el perfil el territori. El projecte, que dilluns es va presentar a la comunitat educativa de Puigcerdà, té una coberta arrodonida i descendent amb formes irregulars que reprodueix el perfil del Pirineu que tindrà al darrere.

La regidora d'Educació de Puig-cerdà, Lourdes Porta, s'ha mostrat molt satisfeta amb el projecte, que ha realitzat l'estudi d'arquitectes b-720, i s'ha declarat confiada que les obres puguin començar el mes de maig. Porta ha tranquil·litzat la comunitat escolar de la vila afirmant que el projecte no va endarrerit i que el departament ja ha encarregat el projecte executiu. Una vegada el tingui, li assignarà un pressupost i en licitarà la construcció. Porta ha explicat que "nosaltres cedim el terreny i en la mesura que podem fem pressió al Govern perquè el projecte avanci, per tant m'agradaria que tothom estigués tranquil".

La regidora ha explicat que la forma de l'edifici permetrà dedicar un dels braços a les aules d'educació infantil i, alhora, dotar-les d'una certa autonomia i accés propi. Igualment, el gimnàs del centre també tindrà una entrada específica per tal que, si escau, el puguin utilitzar veïns de Puigcerdà fora de l'horari escolar. Per la seva banda, la cap d'estudis de Llums del Nord, Cristina González, ha explicat que els responsables del centre també estan molt contents amb l'edifici que els ha presentat el departament i l'Ajuntament, i ha comentat que van poder opinar sobre la distribució final de les aules.

Escola-institut

El centre Llums del Nord serà de la modalitat Escola 3-16; és a dir, acollirà cursos des de P3 fins a quart d'ESO, en què els estudiants tenen 16 anys. El batxillerat el faran a l'institut Pere Borrell.