Majoria indiscutible de CiU a la Seu i a l'Alt Urgell. La força nacionalista va revalidar-se ahir com a força més votada a la comarca, però ho va fer amb un fort augment dels vots. Si l'any 2006, la federació vencia a l'Alt Urgell, però reculava posicions, amb el 44,74% dels vots, enguany ha assolit, gai-rebé a tots els municipis, un percentatge superior al 50%.

Jesús Fierro, responsable comarcal del partit, va valorar ahir a la nit com a "molt positiu" un "fort" increment a la comarca, amb fins a mig miler de vots més respecte als resultats del 2006.

Fierro va mostrar-se convençut també de "l'efecte positiu" que ha suposat Albert Batalla, cap de llista de CiU a la demarcació de Lleida, en aquests resultats a escala comarcal. "És un encert d'Artur Mas haver confiat en un jove políticament tan dinàmic com l'Albert", va assegurar Fierro. A la Seu d'Urgell, per exemple, d'on Batalla és l'alcalde, els resultats del partit han estat del 46,53% dels vots, el que ha significat un augment de nou punts des del 2006. Si aquell any la capital de l'Alt Urgell sumava 1.874 vots per a CiU, en aquesta ocasió han estat 2.330.

D'aquesta manera, el PSC, la segona força més votada, ho ha estat a la ciutat amb el 16,69% dels vots, un percentatge superior al total de la comarca, que s'ha quedat en el 14,62%. En l'àmbit comarcal també: ERC, amb 632 vots menys, i ICV amb 257 vots menys, han perdut força, mentre que el PP ha pujat lleugerament, i Solidaritat Catalana per la Independència (SI) s'ha situat com a sisena força més votada a l'Alt Urgell, amb el 3,27% dels vots.