L'escola de Santa Coloma ha anat creixent en els últims cursos fins a consolidar una oferta educativa que aprofiten altres pobles de l'entorn cerdà. Si fa tres anys el centre tenia 17 alumnes, l'any passat en va tenir 34 i actualment en té 49. L'Ajuntament ha permès aquest increment amb l'aval del mateix departament d'Educació, que fins i tot aquest estiu ha aprovat i executat amb el consistori una ampliació de l'edifici. Però la sorpresa de l'Ajuntament i la comunicat educativa va arribar quan, després d'acompanyar aquest augment, el departament negués l'increment de la plantilla de professors.

Igualment, en aquest nou any acadèmic el departament ha aprovat una nova línia de transport a l'escola. Des de l'inici de curs, tant l'equip de govern municipal com l'associació de pares és en contacte amb la delegació a Girona d'Educació per reclamar-li el cinquè mestre que li tocaria per ràtio d'alumnes, segons estipula la normativa del mateix Govern.

En les converses que han tingut els pares en les últimes setmanes, el departament ha al·legat la impossibilitat de reorganitzar la plantilla de professors i la dificultat econòmica d'assignar un nou docent, segons han explicat els pares. Els representants de l'Ampa lamenten que des de l'inici del curs els quatre mestres s'han de desdoblar per atendre les aules i no poden deixar sols els nens en cap moment.

Els pares de l'escola Santa Coloma de Ger van tallar ahir a la tarda la carretera N-260 per reclamar al departament d'Educació el professor més per al centre que li pertoca per nombre d'alumnes. Els pares, coordinats amb els Mossos d'Esquadra, van tallar la via a les sis de la tarda, una hora i un dia en què ja no va tenir incidència sobre el trànsit turístic del pont. La intenció inicial de la comunitat escolar era tallar la boca nord del túnel del Cadí. La protesta, que va durar deu minuts, es va fer sota l'eslògan "Volem el que ens toca. Volem el cinquè mestre". Pares i veïns de Ger, entre els quals l'alcalde, van aturar el trànsit, fet que va provocar cues en els dos sentits de la circulació. La representant dels pares, Laura Uribe, va denunciar que el departament se n'ha rentat les mans tot i saber que falta un professor, i va avisar que continuaran protestant fins que, si més no el nou Govern, els faci cas.