La Cerdanya ha perdut un dels seus alcaldes més històrics i un dels referents polítics de les últimes dècades. Isidre Forga, alcalde de Fontanals durant 32 anys, va morir dilluns al vespre a casa seva afectat per una malaltia cancerígena que arrossegava des de feia uns anys i que en els últims mesos se li havia intensificat. La mort de Forga va córrer ahir des de primera hora per una comarca que avui a les onze del matí l'acomiadarà. El funeral se celebrarà a l'església de Queixans i posteriorment serà enterrat al cementiri d'Urtx.

La mort d'Isidre Forga deixa un buit en la política local i comarcal atesa la seva forta personalitat i el seu lideratge, que havia consolidat al llarg de dècades. L'alcalde de Fontanals va convocar ahir un ple extraordinari a la una del migdia que va decretar dos dies de dol oficial al municipi i va aprovar el compromís d'organitzar en el futur algun tipus de reconeixement a Forga. El batlle actual, Josep Serret, va argumentar que "la pèrdua de Forga és molt important per al poble, ha estat alcalde durant 32 anys i n'ha vist de tots colors, de bones i de dolentes". Serret va apuntar que "ara, de moment, no sabem què farem, però, tot i que ja li vam fer un homenatge, estudiarem quin altre tipus de record li dediquem".

Un referent per als polítics

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Ramon Moliner, va afirmar que Isidre Forga "era un dels alcaldes històrics de la Cerdanya, i en l'última legislatura va optar per no presentar-se, una decisió que suposo que ja tenia a veure amb la malaltia; ha estat un dirigent històric perquè hi ha estat des de l'inici de la democràcia". Moliner va afegir que "era tot un referent a la comarca per la seva personalitat i per la gran tasca que havia fet pel seu poble". La mort de Forga afegeix un element més a la progressiva desaparició d'una Cerdanya rural amb uns usos i costums tradicionals que havien propiciat dirigents amb molta presència i lideratgeentre el poble i la resta d'alcaldes.

La família d'Isidre Forga va ser ahir a la tarda al tanatori de Puigcerdà rebent nombroses visites i mostres de condol. A les quatre de la tarda s'hi va desplaçar un nombrós grup d'alcaldes per tal de mostrar el suport institucional a la família i a l'Ajuntament de Fontanals.