La Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat definitivament aquest divendres el Pla de Millora Urbana de la Seu d'Urgell que preveu l'arranjament del centre històric de la ciutat, l'eixamplament dels vials, la dinamització econòmica i la millora urbanística. Urbanisme ha acceptat també de forma definitivament el POUM de Castellserà (Urgell) que preveu 500 habitatges en 25 anys, i ha acabat la tramitació del de Bellpuig (Urgell). En el terreny privat, s'han aprovat les ampliacions de les plantes industrials del grup Sorigué a Balaguer, i d'Indulleida a Vilanova de Segrià.

El director general d'Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, ha destacat l'alta quantitat d'expedients urbanístics que es segueixen tramitant malgrat la crisi, encara que ha assegurat que la majoria "són de menor transcendència i es basen sobretot en modificacions puntuals".

La Seu d'Urgell podrà tirar endavant la millora del centre històric un cop finalitzada la tramitació del Pla de Millora Urbana que aquest divendres ha aprovat Urbanisme. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, n'ha destacat la gran "qualitat tècnica" d'una proposta que servirà per millorar una zona de 26 hectàrees eixamplant carrers, millorant espais públics i zones de mobilitat, i dinamitzant el comerç. També suposarà l'elaboraicó d'un precatàleg de patrimoni i de 14 actuacions urbanístiques diferents. A banda, la Comissió també ha aprovat una permuta de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell que intercambia un espai d'equipaments públics que no necessita per un equipament privat que si que utilitza. Serra ha dit que "és un exemple que molts pobles poden fer per solucionar els problemes d'expropiació de zones d'equipaments i verdes".

La comissió territorial d'Urbanisme ha aprovat també definitivament el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Castellserà (Urgell). Aquest municipi de 1.100 habitants preveu quatre plans de millora urbana i una zona de sòl urbanitzable on es podran construir fins a 500 habitatges en 25 anys. Igualment s'ha donat per acabat l'expedient del POUM de Bellpuig (Urgell), considerat "polèmic" pel nombre d'al·legacions que ha rebut. El director general d'Urbanisme ha demanat que "deixi de considerar-se polèmic" perquè l'únic que ha passat "és que se n'ha fet un seguiment exhaustiu amb una col·laboració estreta amb l'Ajuntament". Avui se n'ha fet el compliment d'acord.

Ampliació de les instal·lació de Sorigué a Balaguer

Urbanisme ha aprovat avui l'informe previ a l'ampliació que proposa el grup de prefabricats Sorigué a les seves instal·lacions de 40 hectàrees a Balaguer. L'empresa vol ampliar la seva planta de transformació de pedra i àrids en 30 hectàrees més. La comissió territorial ha demanat al promotor que faci diferents ajustos a la proposta ajustant-se al Pla Territorial Parcial de Ponent reduint part de l'ampliació. A banda, també s'ha aprovat el Pla Parcial per l'ampliació d'Indulleida, ubicada a Alguaire (Segrià) cap a una zona de Vilanova de Segrià.

Renúncia al parc fotovoltaic de la Granadella i Llardecans

La comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha acceptat aquest divendres la desestimació proposada per l'Incasòl al projecte que promovia als termes de Llardecans (Segrià) i la Granadella (Garrigues) de construcció d'un parc fotovoltaic de promoció pública destinat a la inversió privada. El canvi de regulació de les primes a l'energia solar ha fet que finalment es renunciés el projecte.

La planta de biomassa de Nufri, en espera

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha informat que el projecte de construcció de la planta de biomassa que l'empresa Nufri preveu al Poal (Pla d'Urgell) es manté a l'espera de que es resolguin les al·legacions que s'hi ha presentat i de que es recullin els resultats dels diferents informes sectorials, entre els quals el de polítiques ambientals.