El nou Ateneu Alt Urgell ha fet públic el seu programa d'activitats per a aquest mes d'octubre, una vegada l'entitat ja ha estrenat el local. L'agenda proposa una combinació d'activitats tradicionals i acadèmiques per tal que l'establiment, situat al carrer Capdevila, esdevingui un dels nous referents de la vida cultural i associativa de la capital alturgellenca.

La nova programació inclou, entre altres actes, dues sessions de cançons tradicionals a càrrec del músic i activista cultural cerdà Pep Lizandra. Les dues sessions han estat fixades per a dijous passat i el dia 15 de les vuit a dos quarts de deu del vespre. Ahir també va convocar, a la mateixa hora, una sessió de discofòrum amb Xavi Canut.

El dissabte dia 17, l'Ateneu de l'Alt Urgell se sumarà a la celebració de la Fira de Sant Ermengol i durant tot el dia organitzarà un vermut musical, un dinar, activitats de tarda, sopar i concert. El dimecres 21 d'octubre, l'entitat ha proposat una xerrada amb el geògraf Carlos Guardia, que parlarà dels senders de tota la vida a través de la conferència "El manteniment de la xarxa de camins tradicionals: com ho fem?". La xerrada començarà a les vuit del vespre. Aquest vessant acadèmic es complementarà amb una nit de relats eròtics el divendres 23 amb Sandra Rivera, que maridarà els contes amb formatges L'Oliva d'Oliana i cervesa VIP de Bellestar.