Nou episodi d'esperança per a la comunitat educativa de Llívia. L'Ajuntament i el departament d'Ensenyament han acordat una nova fórmula per tal de desencallar el projecte de construcció d'un centre que, com altres a la comarca, està encallat des de fa pràcticament una dècada. L'equip de govern municipal s'ha compromès a pagar de la seva butxaca la construcció del nou edifici i, a canvi, el departament l'hi llogarà per traslladar-hi el centre.

La fórmula era una idea que l'Ajuntament volia plantejar al Govern, però abans que això passés ha estat el mateix departament qui ho ha proposat al consistori, segons ha explicat l'alcalde de Llívia, Elies Nova (ERC). A partir d'aquest acord, l'Ajuntament construirà un edifici d'una sola planta al costat de l'actual centre, al solar on antigament hi havia hagut la piscina. L'edifici nou tindrà façana a la zona esportiva, la qual cosa també li permetrà ubicar-hi altres serveis públics, com ara la futura biblioteca, i allotjarà altres entitats de formació.

La construcció del nou edifici també permetria al centre educatiu abandonar definitivament les dependències de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, actualment de titularitat municipal. La clau de volta del projecte serà la recerca del finançament. De fet, la impossibilitat d'aconseguir-ne és el que ha deixat aparcat fins ara el projecte. En aquest sentit, Elies Nova ha refusat desvelar d'on sortirà aquest finançament, però ha assegurat que l'Ajuntament "està en disponibilitat d'aconseguir els diners". En aquesta línia, Nova ha explicat que si bé encara no ha pactat amb el departament la quantitat del lloguer per ubicar-hi l'escola, sí que té clar que es tractarà d'un import que permetrà al consistori anar recuperant la inversió.