Puigcerdà viu una nova dèria per la Festa del Trinxat, que no tan sols experimenta una revifada sinó que veu com el públic que hi assisteix és cada any més jove. Tant és així que en els primers tres dies de venda dels tiquets el Patronat de Turisme ja va vendre 370 tiquets, a tocar de la meitat dels 850 que hi van assistir l'any passat. Els tècnics del Patronat ha apuntat que estan percebent una gran animació per assistir a la festa, més gran fins i tot que l'any passat, quan la cita va trencar definitivament la tendència a la baixa dels anys anteriors.

La nova dèria per la Festa del Trinxat, que se celebrarà el dissabte 27 d'aquest mes, ha fet que a les vuit del matí de dilluns, primer dia en què es van vendre els tiquets, a quarts de nou del matí ja hi ha- gués cua davant l'oficina de Turisme. Aquesta escena, clàssica als anys 90, es va anar perdent paral·lelament a la davallada d'assistents a la festa, que al final de la dècada passada va baixar fins als 500 comensals.

Aquesta primera setmana de venda de tiquets, l'Oficina de Turisme de Puigcerdà ha rebut reserves de famílies i colles de Puigcerdà, la resta de la Cerdanya, Barcelona, Manresa i la Seu d'Urgell. Segons han argumentat des del Patronat, el preu del sopar, de 25 euros, i el cada vegada més complet programa de la festa, són els ingredients que la fan especialment atractiva. Amb aquesta xifra de venda de tiquets, l'Ajuntament veu molt a tocar l'objectiu d'acostar la participació a l'entorn de les mil persones, límit de capacitat del poliesportiu.