El nou hospital de Cerdanya portarà l'opinió dels usuaris a la Biennal de Venècia

La integració de l'edifici a l'entorn natural de Puigcerdà i la lluminositat de l'interior representaran l'arquitectura de Catalunya

22.02.2016 | 07:42
Un moment del rodatge del documental.

L'Hospital de Cerdanya, el Transfronterer, no serà tan sols un exem-ple per ser el primer a Europa que comparteixen dos estats, sinó que a partir d'ara també ho serà pel seu edifici integrat al paisatge.

El nou hospital, obra de l'estudi d'arquitectes Brullet-Pineda, que domina el Pla de Rigolisa de Puigcerdà, deixa entrar la llum pels quatre costats i obre els finestrals als cims del Pirineu, representarà Catalunya en la pròxima edició de la Biennal de Venècia, que s'iniciarà a final de maig. Els comissaris del pavelló català a la mostra, Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, han designat l'edifici de l'hospital transfronterer com un dels set, entre 21 finalistes, que mostraran al món la tendència arquitectònica del país. Els comissaris han explicat que l'edifici del Pla de Rigolisa constata que "l'arquitectura comença quan se'n van els arquitectes", de manera que "són els usuaris els que finalment donen sentit a l'obra i en fan la integració en el panorama urbà, social i humà". Tant és així que l'arquitectura de l'hospital es farà present al pavelló a través d'un documental que posarà el focus sobre els usuaris del centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema