La redacció del Pla Director Urbanístic de la Molina i Masella ha reactivat la plataforma veïnal de caràcter ecologista Salvem la Molina, que ha anunciat que té la intenció de participar en tot el procés.

La portaveu de l'entitat, Núria Martí, ha avançat que ja han demanat una reunió amb la direcció general d'Urbanisme a fi de deixar clara la posició dels membres de l'associació així com els seus plantejaments de mínims.

Martí ha argumentat que, d'entrada, "hi ha diverses coses en què no estem d'acord o que, si més no, en tenim una certa prevenció... Per exemple, que si es vol construir més modificant els planejaments urbanístics de la Molina, s'hauria de pactar".

En aquest sentit, Salvem la Molina ja ha demanat al director general d'Urbanisme, Agustí Serra, en el transcurs d'una visita a Das, que es creï una comissió específica sobre possibles noves edificacions amb representants del territori i de la plataforma. Martí ha remarcat que "el que no volem és que comencin a fer planificacions, que canviïn normes urbanístiques i que encara que en fem al·legacions, no en facin ni mica de cas... Tenim aquesta por".

Una altra qüestió en què incidirà l'entitat és que si s'ha d'acabar construint-hi més, i en aquest punt Martí ha fet una referència especial a la hipotètica vila olímpica d'uns jocs d'hivern, "creiem que no s'ha d'edificar més cap a la muntanya, sinó que, en tot cas, s'ha de fer potenciant la concentració, no augmentant la dispersió amb noves zones".

Salvem la Molina confia que el Govern convoqui assemblees als pobles, com una que es va celebrar a Das fa deu dies, per exposar el Pla Director i queda a l'espera de poder-s'hi reunir en les pròximes setmanes.