El nou bus nocturn per les festes majors cerdanes rep l'acceptació dels joves

El Consell està decidit a mantenir el servei veient que el primer any 80 nois de tota la comarca l'utilitzen per tornar a casa segurs

22.08.2016 | 07:34
Un concert de la nit jove de l´última Festa Major de Puigcerdà

La primera edició del Bus de la Festa ha resultat un èxit. Fins i tot abans que s'acabi tot el programa, perquè encara falta la Festa Major de Ger, els organitzadors del Consell Comarcal estan decidits a repetir l'experiència l'any que ve. En aquesta primera edició, 80 joves de tota la comarca han expedit el carnet que dóna dret a agafar el bus per anar als pobles de la festa major i tornar a casa de matinada amb seguretat.
El programa l'ha posat en marxa aquest estiu l'Oficina Jove de la Cerdanya, en la qual hi ha l'Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal i la Generalitat. L'objectiu del pla és que els joves de 16 fins als 30 anys tinguin un transport públic gratuït les nits joves de les festes majors més concorregudes. Amb aquesta franja d'edat s'aconsegueix, d'una banda, que els joves que tenen carnet de conduir no agafin el seu vehicle si tenen previst consumir alcohol i, de l'altra, que els més petits que encara no tenen el carnet també puguin desplaçar-se. El Bus de la Festa té dues línies, una que va per la Solana i una altra per l'Obaga, fent la volta a tota la comarca. Surt una hora abans que comencin els actes de la festa major i para a cada poble per recollir els joves. Cap a les cinc del matí, o l'hora que s'ha convingut en funció del programa de la festa, els vehicles fan el camí invers i retornen els joves als seus pobles. El servei s'ha post en marxa a les festes de Bellver, Lles de Cerdanya, Alp, Puigcerdà, Llívia, Martinet i Travesseres, i el primer cap de setmana de setembre s'activarà també per la Festa Major de Ger. El Bus de la Festa de Bellver i Puigcerdà van ser el més utilitzat pels joves de la comarca.

Carnet personalitzat

Per utilitzar el servei, els interessats han de tramitar un carnet personalitzat a les oficines del Consell Comarcal, les dels respectius ajuntaments o bé a través d'Internet. Els joves menors han d'aportar una autorització dels seus tutors. Amb la informació, que també inclou una fotografia, el Consell els fa un carnet que els servirà fins als 30 anys, de manera que podran utilitzar el servei al llarg de tota la seva joventut. Presentant el carnet i el DNI, els joves poden pujar de franc a l'autobús bus per anar a les festes majors més populars de la vall.

Les responsables de Joventut del Consell Comarcal han remarcat que, a falta de fer la valoració definitiva al final de l'estiu, "la primera valoració és positiva. És un servei amb el qual acostes els joves a les festes majors, que és una altra manera de viure la festa més enllà de les discoteques".

Informació sobre riscos

El programa Bus de la Festa s'ha acompanyat en aquesta primera experiència d'un pla de la Creu Roja que ha permès instal·lar a les poblacions de festa major un estand informatiu sobre la prevenció de riscos a la nit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema