El grup municipal de Compromís a la Seu d'Urgell, en el ple municipal de demà, presentarà una moció per tal que les sessions plenàries siguin emeses en directe per Internet. Alhora, també proposarà que es tornin a transmetre a través de PirineusTV.

En legislatures anteriors els plens es podien veure a través del canal de televisió de PirineusTV. Segons el grup municipal, la pèrdua de l'emissió és "un pas enrere en la participació i la transparència de la política de la població". Per aquest motiu planteja reprendre-les i, a més a més, que també s'hi pugui accedir per Internet.

"Es tracta de poder oferir la màxima informació possible sobre els acords adoptats i els temes d'actualitat que tracta l'Ajuntament", afirmen els representants del partit local. Així doncs, insten a actuar "ara que hi ha la tecnologia disponible per fer-ho". De les gravacions, Compromís proposa penjar-les en una plataforma oberta de vídeo online, per tal que tothom hi pugui tenir accés immediat, continuat i permanent mitjançant la plataforma.

Segons el partit, el registre també permetria obtenir un complement ideal dels diferents actes que organitza el consistori.