La seu del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el popularment conegut com DARP, canviarà d'ubicació. L'Ajuntament de Puigcerdà i el mateix departament han arribat a un acord per traslladar el servei a l'edifici del Centre d'Acollida Turística (CAT), que des de fa uns mesos està tancat. El DARP és un dels serveis públics més utilitzats a la comarca perquè el sector ramader encara té un pes important en l'economia local.

L'acord establert entre les dues administracions compleix les diverses expectatives que tenen. D'una banda, la del departament d'Agricultura, que des de fa anys busca uns locals alternatius als actuals, situats en uns baixos d'un edifici de Puigcerdà que no satisfan les necessitats actuals d'unes dependències públiques. En aquest sentit, l'Ajuntament i el Govern fa mesos que buscaven un local. Entre les possibilitats que han quedat descartades hi ha el centre cívic del carrer Raval de les Monges, al nucli antic, i la seu de la Seguretat Social, al Pla de Rigolisa. En aquest debat fins i tot s'havia plantejat la possibilitat de traslladar el servei a Bellver. Cap d'aquestes opcions, però, ha reunit les condicions que sí que té les dependències de l'antic Centre d'Acollida Turística, ja que es tracta d'un edifici nou, amb els serveis necessaris d'adaptabilitat, accés i evacuació, i que ofereix unes òptimes condicions d'aparcament per als usuaris en l'entorn obert de la Closa de l'Àngel.

Fins fa pocs mesos l'edifici del CAT ha funcionat com a oficina de turisme i espai de celebració d'actes públics.

L'altra gran expectativa que assoleix l'acord és municipal. I és que l'Ajuntament de Puigcerdà aconsegueix donar un ús públic a l'edifici del CAT, renovar la seu del DARP tal com es va comprometre a les eleccions i, de passada, estalviar-se el manteniment de l'edifici, que assumirà el departament d'Agricultura. L'acord estableix que l'Ajuntament farà una cessió gratuïta de l'espai al Govern. En els pròxims mesos els tècnics del departament enllestiran un estudi tècnic per adequar els actuals espais de l'edifici del CAT. La previsió de l'Ajuntament és que Agricultura pugui iniciar la nova etapa a l'edifici de la Closa de l'Àngel durant l'any 2017. L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha argumentat que l'entesa amb el Govern serà molt beneficiosa per a una part important dels veïns de Puigcerdà que viuen als nuclis agregats o en masos pel terme municipal. Igualment ha remarcat que, amb aquesta renovació dels locals del DARP, el consistori puigcerdanès reforça el seu paper de capitalitat de comarca.