Nevada excepcional al Pirineu. La Cerdanya i el nord del Berguedà es van llevar dijous amb la nevada tardana més copiosa dels últims quinze anys, segons els registres locals que acumula diàriament el meteoròleg puigcerdanès Jordi Queralt. Els més de setze centímetres que van caure a la capital cerdana deixen molt enrere els nou que van caure els dies 27 i 28 d'abril de l'any 2013, que era fins ara el rècord d'aquest mes en els últims anys.

La nevada no va causar grans dificultats en el trànsit perquè en aquesta època de l'any, i havent registrat temperatures superiors als vint graus en les últimes setmanes, els vials han acumulat escalfor que va evitar grans gruixos, els quals es van concentrar en zones obagues.

La nevada va baixar de la cota dels mil metres cobrint també zones del Baridà com ara Montellà i Martinet. A les cotes superiors als mil metres, el temporal hi va deixar més de vint centímetres. En aquest sentit, els responsables de l'estació de Masella van descartar que a pesar dels nous gruixos acumulats tinguin la intenció d'allargar més la temporada, que finalitzarà aquest dilluns festiu del Primer de Maig. No obstant això, sí que podrien obrir noves pistes més enllà del sector de Coma Oriola que ara encara era obert per, així, poder oferir als aficionats un bon final de temporada.Perjudici ramader

La nevada tardana va obligar els ramaders a córrer a primera hora per donar bales d'herba seca als ramats que des de fa setmanes mengen verd. Aquest canvi brusc en l'alimentació causa perjudicis en animals que estan delicats, segons ha explicat el ramader de Bor, Isidre Ricart Perna. Igualment, la neu haurà fet malbé la segona floració dels arbres fruiters, que ja es van veure afectats la setmana passada per una gelada, segons ha remarcat Ricart. Per al prat de dall, en canvi, la nevada no comportarà conseqüències sinó que, al contrari, protegirà la terra de possibles gelades i li aportarà una nova dosi d'humitat per encarar l'estiu.