L'increment en la conscienciació sobre les energies renovables i el cada vegada més elevat aprofitament forestal per part dels municipis del Pirineu ha empès l'Escola Agrària de Bellestar a organitzar una jornada sobre el tractament de la fusta. Aquesta sessió de treball i formació, amb el nom de «Classificació de fusta, experiències i punts de vista», se celebrarà dimarts, 30 de maig, al matí a les instal·lacions de l'escola, a Montferrer i Castellbò.

En la jornada hi prendran part experts en el tractament de la fusta provinents dels aprofitaments forestals tant de l'àmbit públic com privat. Hi intervindran el representant d'Incafust, Eduard Cor-real, que oferirà la conferència «Guia dels criteris de classificació de la fusta en peu a Catalunya»; el representant de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Vila i Vall de Castellbò, Xavier Mitjana, que explicarà l'experiència d'aquest municipi. Al migdia es farà una taula rodona sobre la viabilitat de muntar una empresa sobre tractament de fusta amb representants de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Cerdanya.

Tancarà la jornada el delegat de la Mancomunitat de Municipis Berguedans per la Biomassa, Àngel Sobrino, que parlarà de com s'està aprofitant la fusta en aquesta comarca.