Puigcerdà compra quatre cignes més per mantenir-los com el gran atractiu de l'estany

La mort d´un dels dos exemplars que quedaven posava en perill la imatge més icònica de la vila

13.08.2017 | 17:45
Puigcerdà compra quatre cignes més per mantenir-los com el gran atractiu de l'estany

Puigcerdà no vol perdre el cigne com un dels seus símbols i, per dant, davant la mort d´un dels dos exemplars que hi quedaven ha decidit refer la població de l´estany. Fa unes setmanes va morir un dels dos cignes que quedaven atrapat entre dues roques. Amb l´arribada de la temporada turística i la recerca per part dels visitants d´una de les fotos més apreciades històricament a la capital cerdana -la dels cignes davant el fons de l´estany i les seves cases senyorials-, l´equip de govern ha optat per comprar quatre cignes més, que alliberarà aquest dilluns tant bon punt arribin a la vila.
No és fàcil actualment comprar cignes. Així ho ha assegurat la regidora de Medi Ambient, Marta Rufiandis, que vetlla pràcticament com una qüestió personal la salut de les colònies d´aus del estany: «els comprem d´una mena de zoològic d´aus exòtiques de Teruel; abans venien de l´est d´Europa però ara ja no n´exporten. Ens hem hagut d´esperar perquè abans de poder viatjar han de tenir una edat mínima, són del 2016, i han de passar una quarentena». Amb els quatre cignes nous ja seran cinc els que formaran la colònia del parc i l´estany Shierbeck, els quals se sumaran a la d´ànecs. La regidora ha remarcat que amb aquesta nova població de cignes «hi haurà una bona corrua de gent per fer fotos... fan molt goig els cignes».L´Ajuntament no sap a quina hora podrà fer l´alliberament dels nous cignes, però ha anunciat que ho farà tant bon punt arribin, molt probablement durant la tarda.
La població estable d´ànecs de coll verd de l´estany baixa perquè molts exemplars marxen a la ribera dels rius Carol i Segre. De manera que la colònia habitual d´una cinquantena d´exemplars baixa a la meitat aquests mesos de calor. Segons el recompte que en fa l´Ajuntament, aquests dies la colònia d´aus de l´estany la formen dues parelles d´ànecs Xibec, tres exemplars de l´espècie Morell de Plomall, una parella d´ànecs de Cullerot, cinc ànecs Muts, que són blancs, un Mandarí i cinc oques, de les quals una és domèstica i quatre són salvatges.

Cues per donar pa i fer fotos
La imatge dels cignes a l´estany és una de les fotografies més buscades a la capital cerdana, fins al punt que molts turistes, que aparquen a la part alta de la vila, visiten abans l´estany que els carrers del centre històric. Si al grup de turistes hi ha nens, aleshores la visita és obligada.
Els visistants passejen pel camí perimetral de l´estany fins arribar a la zona on la ribera fa un bosquet. Allà les aus tenen un fàcil anar i venir de l´aigua a la terra i cerdans i turistes aprofiten per acostar´s-hi. Molts que ja ho saben els porten pa a fi efecte de cridar la seva atenció i facilitar que s´acostin. Aleshores es produeix la imatge buscada. Els cignes se situen en primer terme d´un escenari ampli amb la làmina d´aigua ben quieta i les cases senyorials del fons com ara Villa Paulita reflectint-s´hi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cerdanya/Alt Urgell

Els 4 nous cignes de Puigcerdà ja neden a l'estany

Els 4 nous cignes de Puigcerdà ja neden a l'estany

Històricament, els cignes de la localitat han estat un símbol de l'estany i el parc Schierbeck

El ball cerdà escalfa motors amb la festa gran a l'horitzó

El ball cerdà escalfa motors amb la festa gran a l'horitzó

Els assajos de la dansa declarada d'interès nacional duraran fins divendres

La Seu d'Urgell aprova la reurbanització del carrer Escorxador

La Seu d'Urgell aprova la reurbanització del carrer Escorxador

L'objectiu és embellir la zona i unir el carrer amb la plaça del Pati Palau i el carrer dels...

Lles inicia una campanya per captar famílies per a l'escola i evitar que tanqui

Lles inicia una campanya per captar famílies per a l'escola i evitar que tanqui

L'Ajuntament s'implica en el centre i ofereix dos pisos amb lloguer subvencionat per a qui...

Puigcerdà completarà les obres de renovació de la maquinària de la pista de gel

Puigcerdà completarà les obres de renovació de la maquinària de la pista de gel

Els treballs, que ja s'han licitat, es faran els propers mesos i s'intentarà no alterar les...

Enllaços recomanats: Premis cinema