L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha iniciat aquesta setmana la tala del conjunt dels cinc cedres que hi ha al Parc del Cadí de la capital alt-urgellenca. Aquesta acció, que va ser prèviament aprovada per unanimitat de tots els membres de la Junta de Govern Local segons ha remarcat l'Ajuntament, es porta a terme després que el Servei Municipal de Parcs i Jardins hagi elaborat un informe tècnic que aconsella tallar-los. Aquest informa apunta que els cinc arbres s'han de treure tant per motius de seguretat com per una qüestió estètica d'aquest espai públic.

Segons ha emfatitzat l'equip de govern municipal, en l'informe de jardineria dels Servei Municipal de Parcs i Jardins s'informa que un dels cinc cedres té una inclinació d'uns 20 graus respecte a la vertical tot i que recolzi sobre una sirga d'acer col·locada fa dos anys per minimitzar els danys en cas de caiguda. Amb tot, les nevades abundants, algunes de tardanes, d'aquest hivern han acabat de deteriorar l'estat d'aquest arbre, «fet que representa un perill de causar danys en una edificació contigua», segons ha argumentat el consistori.

Per altra banda, un segon arbre del conjunt de coníferes ha perdut prop del 50% de la seva massa vegetal, mentre que dos arbres més presenten un creixement esquifit «sense cap atractiu», segons es desprèn de l'informe tècnic. En aquest sentit, l'informe de Parcs i Jardins recull que després de talar aquests cinc cedres del Parc del Cadí «s'hi plantaran elements vegetals que en el seu moment es determini en el projecte de remodelació d'aquest mateix espai públic i que actualment s'hi està treballant».