El lliurament dels Premis a la Trajectòria i Auguri Sita Murt, que van anar a parar a Mariví Bilbao i Aida Folch, respectivament, van ser les notes de color mediterrani en una jornada daurada pels candidats centreeuropeus del Zoom. Els telefilms alemanys dominaven la graella del Zoom, i també s'han emportat els seus tres premis grossos, potser per celebrar els 20 anys de la caiguda del Mur de BerlÌn amb una exhibició del talent audiovisual de la nova Alemanya. Kinder des Sturms, que Regió7 ja va avançar com a gran favorita dimecres, es va emportar el guardó a millor pel·lícula, mentre que Wilkommen im Westerwald i Es liegt mir auf der zunge van rebre els premis al millor guió i millor director -Kaspar Heidelbach-, respectivament.

Les mencions especials van ser per a la pel·lícula francesa Grands reporters i per a l'actriu Laura Guiteras, coneguda per El cor de la ciutat. El jurat de la crítica també va somriure als telefilms germànics i va premiar Es liegt mir auf der zunge, mentre que el Jurat Jove va escombrar cap a casa i va guardonar Violetes. Aquests són els noms d'un Zoom 09 que ha tingut molts guanyadors, començant per l'organització, que amb un pressupost idèntic que el del 2008, 80.000 euros, i en plena crisi econòmica, ha portat nou produccions excepcionals a concurs, i també moltes cares conegudes de l'escena catalana i estatal al Teatre de l'Ateneu, en el qual aquests quatre dies s'han projectat les pel·lícules i lliurat els premis.

Els millors auguris

Abans de la cloenda i els guardons, es va celebrar una roda de premsa amb Mariví Bilbao, la veterana actriu que va rebre el Premi a la Trajectòria, la reusenca Aida Folch i Sita Murt. L'actriu catalana, de 22 anys, va ser guardonada amb el Premi Auguri, que porta el nom de la dissenyadora igualadina, i va compartir una amena conversa amb el públic i la protagonista de La que se avecina. Mariví Bilbao -que no va parar de fumar i riure- va felicitar Folch per haver sabut triar els papers fins ara, però li va aconsellar que "no digui mai no a cap pel·lícula, perquè en totes s'hi aprèn".

Jurat català

Entre les cares conegudes del jurat oficial hi havia els actors catalans Jordi Boixaderas (Ventdelplà) i Montse Germán (Infidels). Boixaderas es va mostrar agraït d'haver fet uns papers a les sèries autòctones "que sempre han fet que sigui molt proper al públic, és un dels millors actius que tenim els actors catalans". Pel que fa als telefilms, Germán va afirmar que "els actors i les actrius interpretem amb la mateixa intensitat, però el pressupost és inferior". Ambdós van lamentar que als telefilms autòctons "de més qualitat que moltes produccions americanes" els costi tant veure la llum a la petita pantalla.