Andrés Calamaro, Amaral, Manolo García, Rosario, Marlango i Los Secretos, entre molts altres, pengen de les espaioses i ben il·luminades parets del cafè La Inquilina, al barri madrileny de Lavapiés, gràcies al talent de Marta Pich, fotògrafa de Rajadell i col·laboradora de Regió7 que ahir va complir 35 anys amb un somriure d'orella a orella que procedia del dia abans i no sembla que hagi d'abandonar-li el rostre durant dies. Una selecció de trenta imatges realitzades en concerts arreu de l'estat formen l'exposició Música para mirar, amb la qual Pich fa el seu particular homenatge a un seguit de persones de l'escena musical que en els darrers anys li han mostrat el seu suport i a una ciutat, Madrid, que l'ha acollit amb els braços oberts.

La inauguració de la mostra, que es podrà contemplar fins a final del mes vinent, va tenir lloc dijous a la nit a La Inquilina amb la presència de músics com alguns membres de Los Secretos -banda de la qual Pich és la fotògrafa oficial- i Ricardo Marín, a més d'integrants de grups del panorama madrileny, així com amics i coneguts d'ambients com els fòrums d'Internet de Los Secretos i Antonio Vega. Els presents van admirar un treball que Pich considera "la meva primera exposició", ja que la realitzada fa un temps al restaurant Via Fora! de Manresa "no era ben bé de música, que és el que a mi m'agrada, sinó de cultura catalana en general".

Pich va rastrejar diversos establiments de la capital espanyola fins que en va trobar un que, a més de tractar bé el conjunt exposat, reunia la condició d'estar lliure pel seu aniversari. La trentena d'obres corresponen al període 2003-2010, des del moment en què va conèixer la gent de Los Secretos fins a l'actualitat. Entre els treballs recents de la fotògrafa bagenca hi ha les imatges d'un concert d'Alejandro Sanz celebrat fa unes setmanes a Madrid i que és previst que surti a la venda en format DVD properament. Pich vol fer itinerar l'exposició i li agradaria que es pogués veure a Manresa.