"Sempre he cregut que el nostre panorama musical és molt bo, a nivell de grups, de llocs on es programen concerts... però també penso que cadascú fa les coses pel seu compte", explica el manresà Ernest Larroya, que ja havia promogut la música feta "a casa", al Bages, en un programa d'entrevistes que feia a Ràdio Santpedor. El nexe d'unió que s'imaginava, des de ja fa dotze anys, era una revista musical, per tal que "els músics sàpiguen què estan fent altres bandes i es puguin crear vincles", perquè "no es pugui dir més que a Manresa no es fa res" i per "donar suport als grups que surten a fora".

Aquesta revista musical que s'imaginava Larroya és al carrer des d'aquesta setmana, i s'ofereix gratuïtament en locals com la Taverna dels Predicadors, City Arms, Stroika, Sibelius... S'anomena 1, 2, 3, 4! Rock&Roll Magazine i per tirar-la endavant Larroya, que n'és el director, ha implicat en l'aventura altres amants de la música que dominen les arts gràfiques: Joel Abad, que s'encarrega de les il·lustracions; Sergi Vila, del disseny; i Cristina Ferrer, de la gestió comercial. El primer número, amb una tirada de 3.000 exemplars, dedica la portada (que és il·lustrada) a Gossos, a qui també es dedica el pòster central. La revista té un format DINA4 amb 32 pàgines a tot color i, en paraules de Vila, "el disseny recupera l'estètica dels fanzines punks dels 80".

Un cop l'equip va tenir clar el projecte que volia tirar endavant: una publicació gratuïta, mensual i de qualitat ("perquè perduri en en temps") el principal escull era trobar "prou suport econòmic". Amb el primer número al carrer, la idea ha deixat de ser "una cortina de fum", però el repte continua sent incrementar el suport de les empreses anunciants "perquè el projecte no mori al número 5". El que els dóna ànims és que en el poc temps de vida de la revista ja se'ls han adreçat persones interessades a escriure-hi articles i publicar-hi fotos.

Entrevistes, notícies, crítiques musicals... nodreixen una revista que té com a objectiu promoure els grups "de casa", sigui quin sigui el seu estil, "perquè el que ens agrada és la música". I, tot i dedicar la primera portada a Gossos, incidirà a "donar un cop de mà als grups que comencen: és molt trist que els músics estiguin tan poc valorats, quan són algú que té la seva feina i que a la nit va a un local a passar fred per assajar en comptes d'estar asseguts al sofà".