L´OBRA

07.03.2013 | 00:00
L´OBRA
L´OBRA

Salvador Clotet i Solà va néixer el 1929 a Gelida i, quan tenia 2 anys, els seus pares es van traslladar a Manresa. Va començar a treballar, als 14 anys, a les Forces Hidroelèctriques del Segre. De jove, va destacar com a atleta. El 1954 es va proclamar campió d'Espanya absolut amb l'equip de Catalunya de 4x400. Com a artista, va conrear diferents tècniques i va guanyar els primers premis del Concurs de Cartells de la Festa Major de Manresa, els anys 1949 i 1952. El 1990, ja jubilat, va començar una nova etapa de 8 anys com a president del Cercle Artístic. Només va deixar la pintura i el gravat quan ja no va poder anar a l'estudi del carrer Joc de la Pilota, que havia compartit durant anys amb el dibuixant Joan Vilanova.

Entre l'ampli repertori artístic de Salvador Clotet, destaca la seva faceta com a cartellista. A l'exposició de l'Espai d'Art del Cercle Artístic hi ha diversos cartells dedicats a la Festa Major de Manresa, un dels quals, del 1949, pertany al fons del Museu Comarcal de Manresa.

Va guanyar el premi nacional Artesport de gravat el 1976. Va ser una tècnica que va conrear especialment en els darrers anys. A la mostra de l'Espai d'Art, hi ha algunes planxes, com la d'un trompetista, i també seqüencies de la creació d'una escena de boxa. Va fer tant figures com paisatges.

Una prova que la mostra produïda pel Cercle Artístic ensenya obra inèdita de Salvador Clotet és que alguns dels quadres no tenen ni marc, perquè estaven guardats al seu taller. Entre dibuixos i olis, des-taca una obra que signa com a Vadó que retrata una atapeïda plaça Espanya de Manresa.

Cultures

Abel Azcona, avui al Konvent
La transgressió d´Abel Azcona s´explica en primera persona, avui al Konvent

La transgressió d´Abel Azcona s´explica en primera persona, avui al Konvent

Trobada-taller al centre d'art de Cal Rosal, amb el controvertit artista de la polèmica peça "Amén" ...

Bronevetzky i la Terrassa 48 clouen el festival de Sant Fruitós

El Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages arriba avui al punt final de...

Sant Vicenç de Cardona rebrà el títol de Tresor cinematogràfic

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona serà reconeguda amb el títol de Tresor de la Cultura...

El ball folk i la música d´arrel ompliran el cicle Humus de la Fira Mediterrània

La quarta edició oferirà set concerts de grups tradicionals emergents els dies 7 i 8 d'octubre

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema