Sota el lema Tenim memòria, tenim consciència: desobediència, els col·lectius que organitzen la Festa Major Alternativa de Manresa oferiran del 23 d'agost a l'1 de setembre, a diferents espais del nucli antic de la capital del Bages, xerrades, tallers, concursos, cercatasques i quatre nits de concerts (eix central de la festa). Tal com explicava ahir Marc Garcés, representant dels col·lectius que organitzen l'Alternativa, es reivindica la desobediència, eix temàtic d'aquesta edició, "en un moment d'emergència social on estem experimentant la cara més salvatge del capitalisme".

Així, per segon any, l'Alternativa promou una manifestació, enguany amb el lema Si l'habitatge és un dret, okupar és un deure. Desobeïm. Organitzada per la Coordinadora per la Transformació Social contra el Capitalisme i el Patriarcat del Bages, la concentració es farà el dimecres 27 d'agost, a les 7 de la tarda, a Crist Rei. El dia abans, a la plaça de Sant Ignasi Malalt, hi haurà la xerrada "Desobediència a la propietat privada. La lluita dels jornalers andalusos contra els grans propietaris", a càrrec d'Andrés Bodalo, membre del Sindicato Andaluz de Trabajadores.

La part musical de l'Alternativa tornarà a tenir l'epicentre a la plaça del Puigmercadal i la formació de rumba catalana Ai, Ai, Ai com una de les propostes destacades del cartell. Ai Ai Ai farà una doble actuació el divendres 29 d'agost: a la festa major infantil i, al vespre, a la Puigmercadal. Allí obriran foc, dijous 28, la formació madrilenya de rap i metal Def Con Dos i els manresans El Fugitiu, que actuaran amb The Murphies (reggae i ska de Granollers). Divendres, compartirà escenari amb els Ai, Ai, Ai, la rumba aflamencada de Juanma El Kelu i el hip-hop alternatiu dels valencians Arrap. Dissabte 30 d'agost actuaran els manresans Humash (death metal) i La Gatzara (versots) amb els mataronins Space Invaders (ska) i els valencians Orxata Sound System. El hardcore dels manresans Golpe de Rabia, la coral Cor de Queixes (també de la capital del Bages), La Trocamba Matanusca (balcan, gypsy d'Ontinyent), el rock, ska, punk del valencians Atzembla i UHF Stereo, de Granollers actuaran diumenge.

Per sisè any consecutiu, també hi haurà la Festa Major Alternativa Infantil, divendres 29 d'agost, a la plaça de la Música, i el dissabte 30, al parc de la Seu, amb espectacles d'animació, tallers, contacontes, teatre i gimcana. El punt final el posarà una moscada.