El festival de blues retorna, després d'un any de parèntesi, a la Festa Major de Manresa "de forma discreta". La regidoria de Cultura i el Sielu, sala manresana organitzadora del cicle, han considerat que és una proposta que "l'any passat es va trobar a faltar", ha explicat Jordi Cortés, propietari del Sielu. Malgrat les dificultats econòmiques, el festival s'ha recuperat "amb la qualitat garantida, però el format reduït. Els artistes, que són dels millors del país, no es presenten amb la banda completa sinó amb format de trio".

El festival de blues d'enguany constarà de tres concerts avui, dissabte i diumenge (22.30 h) que tindran lloc al Sielu, amb entrada gratuïta. La darrera edició, la del 2012 es va fer al claustre del Museu Comarcal de Manresa, un escenari "molt adequat, però car a nivell d'infraestructura. A la sala l'acústica és bona i ja ho tenim tot preparat. L'aforament, però, és limitat i esperem que es faci petit per convèncer-nos que el blues agrada a Manresa", diu Cortés.

Les actuacions estaran protagonitzades per Wax&Boggie, Blas Picón & The Junk Express i el guitarrista Amadeu Casas, un fix del festival de blues manresà.