Les escoles municipals de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell també seran conservatori a partir del nou curs acadèmic. Segons ha pogut saber aquest diari, els tres centres mantindran la seva estructura actual però, sota la marca Conservatori dels Pirineus, oferiran el grau professional, la titulació oficial d'estudis musicals.

Es tracta d'un pas endavant que faran els tres centres i que permetrà als estudiants de les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell obtenir el títol al seu territori i no haver-se de desplaçar a altres conservatoris de Catalunya, de manera que es posarà fi a una reivindicació que ha anat in crescendo els darrers anys.

A partir del setembre, les tres escoles de música inclouran una nova branca dins l'oferta educativa que possibilitarà als estudiants disposar del títol oficial en estudis musicals un cop els finalitzin. A hores d'ara, els alumnes de Berga, Puigcerdà i la Seu fan classes d'instrument, teòriques i participen als conjunts instrumentals seguint el currículum educatiu, però quan acaben tots els cursos no obtenen cap certificat oficial que els permeti demostrar que han assolit el nivell i que els obri portes a accedir a estudis superiors. Aquesta certificació únicament l'atorguen els conservatoris. Fins ara, la majoria d'alumnes interessats a titular-se del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell s'han d'esperar als divuit anys, quan marxen fora de la seva ciutat per anar a la universitat, o intenten compaginar l'ESO amb les classes al conservatori més proper, el que comporta desplaçaments gairebé diaris.