Des de fa dos anys, els llibres van començar a treure el cap a la seva botiga, Papers, a la carretera de Santpedor, 15, de Manresa. Editorials petites, llibres de segona mà... Papers va començar fa 19 anys com un quiosc de premsa i papereria que s'ha anat transformant amb el pas del temps: va deixar els diaris i va sumar objectes de regal. Ara, Joan Lluís Sagués, el propietari, ha decidit que, finalment, Papers es converteixi en una llibreria de ple dret. I Sant Jordi era un bon moment per fer el salt.

La idea és que a Papers manin els llibres d'editorials independents, autors alternatius, autoeditats, llibres de segona mà i títols escollits de grans grups editorials. Sagués ha afegit prestatgeries perquè els volums dominin l'espai, i la part del fons del local l'ha deixat lliure per fer-hi presentacions de llibres, concerts i xerrades. Aquest espai té el seu propi nom. No és fàcil però té significat: Contenciós poscavourià, un concepte extret del llibre A paso de cangrejo, d'Umbero Eco, que vol simbolitzar l'inici d'una nova època, una nova identitat i que s'inaugura demà.

Amb un esperit "romàntic" en un moment en què es parla més de tancament de llibreries que d'obertures, Sagués explica que el principal motiu que el va decidir a impulsar el projecte i reconvertir el seu negoci de papereria en llibreria va ser tan simple com "no trobar" a Manresa "els llibres que m'agradava llegir". I això el va fer pensar en el fet que "hi havia un nínxol al mercat que no estava copat".