"És un orgull fer doblet al teatre Conservatori i que hi passin 900 persones en una tarda", assenyala Joan Vilà, responsable d'Imagina't, entitat responsable de la programació d'espectacles infantils a Manresa. És el que va passar amb Els tres porquets, de Dreams Teatre, el 26 de setembre: "quan sortien els espectadors de la primera sessió, ja hi havia a fora els que s'estaven esperant per a la segona. Estava a petar de gent, i ja va bé", explica. La situació es pot tornar a repetir avui. Arran de la bona marxa de la venda de les entrades, es va decidir posar a la venda una segona sessió per a l'espectacle musical del Replà Produccions sobre Les princeses també es tiren pets, un conte d'Ilan Brenman (edicions Bromera), que "fa anys que és a les biblioteques". Entremig, també s'ha programat La mongetera màgica, de Festuc Teatre, "que potser no és un títol tan conegut, però amb el qual vam omplir la platea i en vam estar molt contents". Per completar la temporada queda Viatge a l'illa del tresor, d'Encara Farem Salat, que "és un conte per enganxar els més aventurers".

Vilà admet que, per frenar la pèrdua de públic detectada fa un any, l'entitat ha "jugat una mica" amb la programació de títols clàssics, tot i que també atribueix la bona resposta del públic al fet que "també crec que hi ha hagut un canvi generacional: potser ara hi ha més nens que anys enrere". De fet, apunta que està constatat que "el públic familiar es renova cada cinc anys, i el que cal és oferir propostes atractives per tal que, d'una banda, els infants s'ho passin bé; i, d'altra banda, hi hagi un doble llenguatge que captin els pares. Sempre diem que programem espectacles familiars, perquè hi van els nens, però els acompa-nyen els pares".

En la línia de captar nou públic, Imagina't ja fa dues temporades que aposta per espectacles adreçats a la franja de 0 a 4 anys. Després de l'èxit de Piu-Piu, del qual el gener passat es va haver de programar una tercera funció després d'exhaurir les dues primeres a la Sala Petita del Kursaal, aquest setembre ja es van programar d'entrada tres funcions de Pinta música, i les entrades es van tornar a acabar. "La idea és acabar la temporada el març amb un altre espectacle per a aques tipus de públic, perquè els pares tenen ganes de començar a viure espectacles amb els seus fills", comenta Vilà.

Encara aquest any, coincidint amb la 14a Fira de Nadal, que se celebrarà el 12 de desembre al pati del Kursaal, s'ha programat per primer cop la projecció d'una pel·lícula en català a la Sala Petita: Saving Santa. Al rescat de Santa Claus. Les entrades costen 3 euros.