La Polifònica de Puig-reig inicia una nova etapa. La retirada del seu director -i alma mater-, Ramon Noguera, per motius de salut, no ha suposat, ni de bon tros, el final d'aquesta formació vocal berguedana amb prop de cinquanta anys d'història. El grup, però, ha buscat solucions per cobrir les seves necessitats durant l'etapa d'impàs que ha iniciat. Tot i que Josep Maria Conangla, fins ara mà dreta de Noguera, ha agafat les regnes de la coral de manera transitòria, per obrir-se a nous horitzons, han requerit l'ajuda de Lluís Vilamajó, reconegut tenor i director, que treballarà amb els cantaires de la Polifònica fins al febrer.

Tal com ha volgut deixar clar a Regió7 el mateix Vilamajó, la seva arribada no suposa convertir-se en el nou director de la formació. "No tinc temps per dedicar-m'hi al cent per cent perquè tinc molts projectes entre mans, però sí que he acceptat fer una estada per treballar amb el cor", ha aclarit. "En Ramon Noguera em va trucar per oferir-m'ho, som bons amics, i no li podia dir que no", ha afegit.

El cor va iniciar els assajos amb Vilamajó l'octubre passat i s'allargaran fins a mitjan febrer. El seu pas per la Polifònica és passatger però amb ganes, per les dues parts, d'aprofitar-lo al màxim. "No estem preparant cap repertori concret per fer concerts, sinó que l'objectiu és treballar uns hàbits, unes dinàmiques d'assaig i tècniques diferents que potser fins ara no havien tingut l'oportunitat de fer pel simple fet de tenir un altre director", explica.