L'adaptació del clàssic Un tramvia anomenat desig, de Tenneesse Williams, que posa en escena la companyia Les Antonietes i l'espectacle amb què Enric Majó celebra 50 anys de trajectòria professional són dos dels punts àlgids de la programació del Teatre de l'Aurora d'Igualada per a aquest semestre. L'equipament de Cal Font proposa una dotzena de muntatges en què no hi faltaran ni els concerts, ni els contes.

Una vida al teatre és la peça del reconegut dramaturg nord-americà David Mamet amb la que Enric Majó commemora mig segle d'ofici. Del 22 al 24 d'abril, serà a Igualada en un muntatge on Dafnis Balduz li dóna la rèplica i que parla de la relació entre un actor jove i un de veterà.

La temporada s'inicia aquest cap de setmana, del 8 al 10 de gener, amb tres representacions d'Un tramvia anomenat desig, que fa estada a la capital de l'Anoia abans de l'estrena a Barcelona. Mireia Illamola, Annabel Castan, Jorge Albuerne i Pepo Blasco són els quatre protagonistes d'un dels drames més potents del teatre contemporani. Del 22 al 24 de gener, Claire Ducreux interpretarà a Refugiada poètica un tendre rodamón que viu en un parc.

El primer espectacle per a adults dels igualadins Farrés Brothers, Equilibristes, amb el grup musical Amants de Lulú, es veurà el 12 i 13 de febrer. Quinze dies després, del 26 al 28 de febrer, crítica social amb Sobre el fenomen de les feines de merda, de l'aplaudida companyia La Calòrica. Alejandra Jiménez-Cascón es fica a la pell de dotze personatges a l'emotiva Blanca desvelada (del 4 al 6 de març). La pista, que tracta sobre les parelles que participaven en maratons de ball als Estats Units per intentar sobreviure econòmicament, es programarà del 18 al 20 de març. Els tres primers dies d'abril, abans de fer temporada al Lliure, Sota la ciutat, una obra de Llàtzer Garcia sobre la cultura i les aparences.

Dos concerts

El Teatre de l'Aurora i l'entitat Joventuts Musicals d'Igualada tornen a unir esforços per programar dues actuacions aquest semestre. El dia 31 de gener serà el torn del guitarrista flamenc Javier Gavara, que tributa homenatge a l'obra de Paco de Lucía. El music igualadí Ildefons Alonso presentarà el seu primer disc, Metrinova Vol. 1, que parteix del jazz i la investigació, el 16 d'abril. En el camp dels contes per a adults, s'han programat dues vetllades a la Sala de Les Golfes. El dia 18 de febrer, Fes-li el salt amb Roald Dahl, a càrrec de Mònica Torra; i el 21 d'abril, Humor i tendresa, amb L'Ós Mandrós. D'altra banda, de febrer a maig, l'artista igualadina Maria Sentfores Salla exposarà a l'Aurora.