El Kursaal s'eleva per sobre dels 80.000 espectadors de nou però en perd 4.000

El gerent del teatre manresà, Jordi Basomba, situa el descens del 2015 al número més baix de concerts de grans estrelles

22.01.2016 | 00:00

Posats a ser positius, cal donar per bones les paraules del gerent Jordi Basomba quan es congratula que "hem superat els 80.000 espectadors per tercer any consecutiu". Un guarisme mai vist al teatre Kursaal de Manresa des de la reobertura del 2007. Però, si li busquem tres peus al gat, no podem obviar que d'un any a l'altre han caigut pel camí més de 4.200 persones. Ambdues xifres tenen la seva part de raó, i la segona no oculta que la primera és la constatació numèrica que l'equipament continua essent el vaixell insígnia de les arts escèniques a la Catalunya Central. I en un temps de vaques magres, el millor clau al qual es pot aferrar Joan Calmet en el comiat a la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la capital bagenca. Ahir al migdia, el titular d'una cartera tan necessària com pressupostàriament maltractada va presentar l'equip directiu del centre a la seva successora, Anna Crespo, després de la trobada amb la premsa per parlar de xifres.
La gràfica adjacent il·lustra els salts d'escala que experimenta el Kursaal des de fa gairebé una dècada. "Del 2010 al 2012, ens vam estabilitzar a l'entorn dels 75.000 espectadors, i en els tres últims anys hem pujat un graó i hem superat els 80.000", va apuntar Basomba, principal responsable de l'empresa municipal Manresana d'Equipaments Escènics. "Hem de treballar per aconseguir que, d'aquí a tres anys, les xifres voltin les 85.000 entrades venudes", va afegir. Uns números que proporcionen una altra dada impactant: el 76,4 % d'ocupació (el 0,2 % més que el 2014), "en un teatre que té una sala de 800 butaques", va precisar el gerent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema