Dos de sis. El solsoní Roger Mas i l'igualadí Jordi Savall són els dos artistes de la Catalunya central guardonats amb un premi Enderrock per votació popular. Mas, en la categoria de cançó d'autor al millor tema, Ella té un cel als ulls; i Savall, al millor disc de clàssica per Les éléments, de Jordi Savall i Le Concert des Nations. Enguany, la votació popular havia nominat sis artistes d'aquestes comarques: Brams, al millor videoclip; la santpedorenca Anaïs Vila, a la millor artista revelació i a la millor cançó d'autor; Macedònia, al millor DVD; la companyia igualadina 2princesesbarbudes, al millor disc per a públic familiar i, finalment, la sala Stroika. Els Premis Enderrock es lliuraran el 3 de març al Teatre Municipal de Girona.

Com l'any 2014, Els Catarres han tornat a ser el grup més guardonat dels Premis Enderrock per votació popular. Per a Èric Vergés, aquests premis són "un termòmetre per saber si estàs fent bé les coses". Amb tres guardons (Millor disc -Big Bang-, portada i lletra), els Catarres comparteixen protagonisme amb els valencians Aspencat i Ebri Knight, amb dos guardons respectivament, i Blaumut (Millor artista). Els XVIII Premis de la Música Catalana han reconegut una vintena d'artistes en una de les edicions més repartides. La participació del públic creix el 10 % rerespecte l'any passat (18.000 vots). A més de Savall i Mas, també recolliran premi Txarango, Els Amics de les Arts, La Raiz, Gemma Humet, Joan Rovira o Toni Solà.

Segons Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock, "enguany els premis dibuixen un panorama que mostra un gran canvi de tendència del públic, que aposta pel mestissatge, així com fa uns anys va ser el pop-rock. És important tenir-ho en compte".