L'Anòlia, amb gairebé 30 anys de vida (arriba la 28a edició), és un dels festivals més antics de Catalunya, que ha vist passar pels seus escenaris grans mites del panorama musical català. Enguany tornarà a convocar a Igualada grans noms del panorama musical català, entre el 8 i el 24 de juliol. Hi seran, entre d'altres, els Manel, la Companyia Elèctrica Dharma, Obeses, Oques Grasses i Albert Pla, però també hi tindran el seu lloc referents locals com Enric Verdaguer, Red Pèrill o Quico Tretze.

Un any més el festival combinarà els concerts gratuïts i de pagament, i oferirà propostes per a tots els públics i gustos, des de la retransmissió en directe de l'òpera La Bohème al concert de l'Anòlia Xics. Tot plegat converteix la cita en un referent dels festivals d'estiu a la Catalunya interior.

El tret de sortida d'aquesta edició el donarà la Companyia Elèctrica Dharma amb un concert molt especial, amb la col·laboració de Comediants, que els servirà per a acomiadar-se dels escenaris. Serà el 9 de juliol, a l'avinguda Catalunya, coincidint amb el Night Glow, l'encesa nocturna de globus aerostàtics que tanca l'European Balloon Festival.

Espai per al talent local

El pati de la Igualadina Cotonera serà l'escenari de l'Anòlia a la Fàbrica, un espai pensat per promocionar els artistes locals de l'Anoia. El 14 de juliol actuarà Enric Verdaguer, l'endemà, Quico Tretze acompanyat d'Obeses, i el 15 de juliol, Red Pèrill amb El niño de la hipoteca. Tots aquests concerts són d'entrada gratuïta.

En la presentació del festival, Quico Tretze va explicar que, personalment, poder participar a l'Anòlia és una manera de "tancar una ferida". "Durant molts anys els músics d'aquí ens queixàvem que es destinaven molts esforços econòmics al festival però no tenia cap repercussió ni era un espai de projecció per als grups locals, hi havia una mancança a l'hora d'apostar per la música feta a Igualada", va recordar el cantautor. "Els darrers anys s'ha agafat una línia que ens dóna més visibilitat i tot té més sentit".

Gresca als jardins de la Sala

El plat fort del festival arribarà la setmana següent amb l'Anòlia a la Sala, als jardins del Cercle Mercantil. Els Manel presentaran el seu últim disc, 'Jo competeixo', el dijous 21 de juliol, i l'endemà actuaran El Petit de Cal Eril i Albert Pla. El dissabte 23 continuarà la gresca amb Animal i Oques Grasses. Les entrades per al primer concert tindran un preu de 15 euros si es compren de manera anticipada o bé 18 euros a taquilla. Pel que fa a les entrades de la segona i tercera nit, costaran 7 euros anticipadament i 10 euros a taquilla.

L'Anòlia també vol arribar a públics més amplis, i és per això que la primera nit, el divendres 8 de juliol, es projectarà al parc de l'Estació Vella l'òpera La Bohème de Giacomo Puccini, en el marc de la iniciativa Liceu a la Fresca. El festival es tancarà amb l'Anòlia Xics, una proposta per al públic familiar amb The Pinker Tones, als jardins de la Sala i al preu simbòlic d'un euro.

Les localitats per a l'Anòlia a la Sala ja es poden adquirir al web de Codetickets.