Una funció de l'òpera L'Elisir d'Amore dirigida per Mireia Pintó obrirà el dia 21 de maig la segona edició del Festival Viu la música al Parc, a Granera (Moianès), que repetirà la reeixida fórmula de l'any passat que combina música, natu-ra, patrimoni i gastronomia durant quatre jornades amb periodicitat mensual fins a l'agost. El certamen està organitzat per les Joventuts Musicals de Moià, responsables d'altres iniciatives com el Festival Internacional Francesc Viñas, el Moianès Sona i el concurs de piano en homenatge a la memòria de Maria Vilardell.

Els alumnes de l'aula de cant que imparteix la mezzosoprano Mireia Pintó a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) seran els protagonistes de la representació de L'Elisir d'Amore, de Gaetano Donizetti, que tindrà lloc el 21 de maig (18 h) al Casal de Granera. La manresana Viviana Salisi interpretarà la partitura de la peça al piano per acompanyar els cantants a l'escenari.

La segona cita tindrà lloc el 4 de juny (18 h) a Cal Bellmunt amb l'actuació de la Coral Sant Vicenç de Riells, una formació nascuda el 1982 que interpreta des de temes religiosos i de música clàssica fins a cançó popular catalana. La tercera convocatòria arribarà el 30 de juliol (18 h), a la Masia del Carner, amb el duet Món Petit Món, que transita en la seva proposta entre el jazz i la cançó francesa. La cantant Maribel Lara i el guitarrista sallentí Cecili Ruedas formen un conjunt que apropa l'espectador a una manera propera i romàntica d'escoltar música.

La cloenda del festival és prevista per al 20 d'agost (18 h), a la Masia de Trens, amb l'Aupa Quartet que integren Asier Suberbiola i Pere Nolasc (violins), Felipe Escalada (viola) i Martín Meléndez (violoncel). La formació fusiona gèneres com el jazz, el funk i el flamenc en temes propis i versions.

Cadascuna d'aquestes vetllades inclou una breu passejada per accedir a l'indret, un taller de natura, un concert de 35 minuts i un tastet gastronòmic, i també tallers per als infants durant les actuacions musicals. Les entrades valdran 15 euros (5 per als nens) al Casal de Granera des de mitja hora abans, però també es poden adquirir anticipadament per 10 euros als telèfons 93 866 8152 i 639 640434 i fent una reserva a l'adreça de correu electrònic granera@diba.cat.