Des de les simfonies de Beethoven a càrrec de l'Orquestra del Montsalvat, projecte liderat pel musicòleg manresà Oriol Pérez, fins a la presentació de Comando tierrasemilla, el nou disc de Macaco, un referent del reggae, la rumba i el mestissatge. La vintena de propostes musicals del teatre Kursaal per a la temporada que ve ofereixen varietat de gèneres. Serà la temporada en què l'Escolania de Montserrat debutarà al teatre manresà en un concert coorganitzat amb el Servei d'Acompanyament en el Dol, i també la que hi tornarà el cantautor Luis Eduardo Aute. Les entrades es posaran a la venda el 5 de juliol.

Un concert de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona (18 de setembre) obrirà la programació de clàssica a la Sala Gran, que continuarà amb l'Orquestra Unesco Barcelona (2 d'octubre) i l'Orquestra del Montsalvat (23 d'octubre). El 18 de desembre s'estrenarà La rebotiga de l'òpera de la Simfonova, projecte engegat pel periodista Marcel Gorgori; l'Escolania hi actuarà el 23 de desembre; el tradicional concert de Cap d'Any de la Unió Musical del Bages serà l'1 de gener; i Ara Malikian celebrarà els 15 anys de violinista el 7 de gener.

La tardor que ve també passaran per la Sala Gran Macaco (19 de novembre), els Esclat Gospel Singers (27 de novembre) i Luis Eduardo Aute (9 de desembre). El 23 de setembre actuarà el grup de música celta gallec Luar Na Lubre, en un concert programat en col·laboració amb el cicle D'Arrel i com a preludi de la Fira Mediterrània. I el 12 d'octubre es presentarà 7 textures vives, muntatge interdisciplinari dins del 65è aniversari del Grup Sardanista Dintre el Bosc. També es podran veure els concerts de la Mediterrània, del 6 al 9 d'octubre, i els concerts ja a la venda de Sopa de Cabra (9 de setembre), Manel (11 de novembre) i Antonio José (22 d'octubre).

Pel que fa a la Sala Petita, hi presentaran disc Guillem Roma (14 d'octubre), la santjoanenca Celeste Alias (20 d'octubre) i l'avinyonenc Santi Careta (3 de novembre). I dins del cicle ? de Música passaran per l'Espai Plana de l'Om el pianista Xavier Ricarte (16 d'octubre), un trio de jazz (13 de novembre) i un duet de cello i piano (11 de desembre).

D'altra banda, el Kursaal ha posat a la venda un segon concert (30 d'agost, a les 18 h) del Dúo Dinámico per la festa major. Les entrades es posaran a la venda avui, a partir de les 6 de la tarda.