L'escriptor manresà Joan Jordi Miralles (Osca, 1977) ha guanyat el premi Marian Vayreda de prosa narrativa, l'any en què aquest guardó, el principal dels Premis Literaris Ciutat d'Olot, compleix el mig segle. Miralles ha estat reconegut per l'obra La intimitat de les bèsties. L'Editorial Empúries publicarà l'obra i l'autor rebrà, a més, 10.000 euros.

La intimitat de les bèsties és un recull de contes els quals, a través d'una narrativa molt sintètica de diàlegs contundents i tallants, explica la vida d'una sèrie de personatges que podrien ser qualsevol persona. Cada conte té un punt de misteri que es resol al final. L'obra projecta una visió del món descarnada i real.

Els Premis Literaris Ciutat d'Olor també inclouen el Premi Joan Teixidor de poesia, que ha estat per a Carme Cruelles Rosales (Sant Carles de la Ràpita, 1971) i el seu recull de haikus Delta; i el Premi de Novel·la Juvenil, que s'ha entregat a Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) per L'àliga perduda dels nazis. En aquesta edició s'han presentat 146 obres als premis olotins: 59 al Marian Vayreda; 71 al Joan Teixidor; i 16 al de Novel·la Juvenil.

Miralles va presentar a principi de mes l'obra de teatre Els nens feliços (Les Males Herbes) a la llibreria Papasseit de Manresa.