De l'orgue de Montserrat emergiran, un estiu més, elevades composicions de grans autors interpretats per instrumentistes de primera categoria. El concert inaugural de la sisena edició del festival que dóna lluentor a l'imponent instrument manté les coordenades que es van imposar des de la primera edició: un programa de gran qualitat i accés gratuït per al públic.

Olivier Vernet, organista titular de la catedral de Mònaco, protagonitzarà l'estrena del festival amb un programa titulat Grans solistes europeus. Amb la Toccata i Fuga Dòrica de Johann Sebastian Bach (1685-1750) com a eix central. L'intèrpret, distingit amb el títol de Cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres, oferirà una mirada a cinc autors del panorama europeu, entre els quals també hi ha Nicolaus Bruhns, Dietrich Buxtehude, Felix Mendelssohn i Niels Gade, a més de Bach.

Un dels punts àlgids del cicle tindrà lloc el 16 de juliol amb una producció pròpia del festival: Música per als Reials Focs d'Artifici i Música Aquàtica, de Georg Friedrich Haendel. L'espectacle, amb Arnau Reynés, titular de la basílica de Sant Francesc de Palma de Mallorca, a l'orgue, també donarà veu a un grup de metall i percussió que recrearà la impressió acústica que buscava el compositor.

El reconegut cor Saint Bride's, amb el director Robert Jones i l'organista Matthew Morley, interpretarà el concert Música coral anglesa per l'ofici de vespres. La polifonia vocal s'aliarà amb l'orgue per oferir peces de Weelkes, Purcell i Gibbons, entre d'altres autors. En la darrera cita del festival, els germans italo-suïssos Fabio (saxo) i Stefano (orgue) Faggioni combinaran els seus respectius instruments amb temes de compositors com Bach i Wallner.