Despullats dels músics que els havien acompanyat en l’inici de la gira, com per exemple en la seva presentació a Manresa, i despresos d’alguns temes incorporats per exigències del guió televisiu d’'Oh Happy Day' (TV3), el Quartet Mèlt es va presentar a Fonollosa en estat pur. Van pujar damunt d’un escenari estranyament buit, van deixar-hi les maletes que porten en aquest viatge post-televisiu, van situar el micro de guanyadors del concurs al mig de l’escenari i van obrir l’equipatge musical per compartir-lo durant més d’una hora amb el nombrós públic que havia pujat a Fonollosa a escoltar-los. Si avui es sacseja el brancatge de l’alzina, les fulles encara haurien de deixar anar notes de la nit viscuda.

Les Vesprades sota l’Alzina, que dissabte estrenaven la desena edició, van viure una de les grans nits d’aquesta encara curta, però brillant aposta. Deu anys donen el pòsit suficient als organitzadors per saber fer bé la feina, tant la de la posada en escena de la vetllada com la de programar els concerts. Un encert combinar dissabte la fina veu de la santpedorenca Anaïs Vila amb les de Magalí Sara, Ariadna Olivé, Eloi Fort i Oriol Quintana. Per la part organitzativa és de valorar la millora, també, en temes que no són pròpiament del concert, com el nou servei de bar i restauració que s’ha introduït aquest any. Un espai adequat amb bales de palla.

El premi a l’esforç són les més de 500 persones que van anar a buscar Fonollosa, el Mas Querol i una alzina, de tronc i copa majestuosa. La de dissabte va ser una nit de música amb majúscula. La santpedorenca Anaïs Vila va deixar clar damunt l’escenari que no només és un valor emergent, sinó que ha aconseguit presentar un producte de molt nivell. Ara ja té el seu primer disc rodat i se li nota que s’ha afiançat amb aquest producte propi. Cançons manufacturades, amb lletra i música, temes del que viu una jove persona de sensibilitat a flor de pell. Paraules que li han sortit del cor i que expliquen moments, amb poesia.

El Quartet Mèlt i Anaïs Vila van fer viure una de les grans nits de les vesprades. El mes de juliol, l’alzina del Mas Querol espera un altre gran proposta. Roger Mas i Sanjosex.