Va néixer el 2013 i des de llavors suma una vintena de recitals. Es tracta del cicle de música i paraules "De Pell Sensible", que recala a l'adoberia de Cal Granotes d'Igualada, des de dissabte i fins al desembre amb quatre propostes que reuniran músics, poetes i narradors. Promogut pel departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament i el Programa de Millora del Barri de Sant Agustí, el cicle té la col·laboració del Museu de la Pell.

El primer recital es farà dissabte i coincidirà amb el cinquè Mercat de Lletres que, durant tota la jornada, se celebrarà al Museu de la Pell. El poeta Joan Maragrit (Sanaüja, 1938) recitarà fragments de la seva obra, amb el títol No era lluny ni difícil, amb Xavier Algans al piano i Carles Margarit al saxo. La presentació anirà a càrrec de l'escriptor igualadí Antoni Dalmau. El 29 d'octubre serà el torn de Najat El Hachmi (1979) que, després de la presentació de l'antropòloga Anahí de Febrer i acompanyada per la música de Judit Farrés, recitarà fragments de La filla estrangera (Edicions 62), premi BBVA i publicat ara fa un any.

L'obra del poeta, traductor, dramaturg, assagista, actor i director escènic Feliu Formosa (Sabadell, 1934) serà protagonista del tercer recital, el 26 de novembre. El mateix Formosa en farà la presentació i, a continuació, l'actriu Teresa Puig recitarà el monòleg No hauries d'haver vingut, amb música de Joan Masats. La rúbrica la posarà l'obra de Shakespeare (1564-1616) el dia 17 de desembre. No more Shakespeare el presentarà el director del Teatre de l'Aurora i gestor cultural Òscar Balcells, i Ramon Simó i Joan Alavedra posaran la veu i l'acordió als versos del cèlebre poeta, actor i dramaturg anglès.