Impulsat per la Llibreria Papasseit, la regidoria de Cultura de l´Ajuntament de Manresa i el Comissionat pel Centre Històric, el Saltaterrats és una iniciativa que té per objectiu posar en valor i mostrar alguns dels petits tresors amagats que conté el barri vell de la ciutat: els terrats i les perspectives que ofereixen.

Uns terrats i unes perspectives, habitualment inaccessibles per al públic, que quan el sol de tardor cau per l'horitzó resulten idònies per a recitar i escoltar poesia de la mà, en aquesta ocasió, de vuit poetes manresans o vinculats a Manresa.

La primera edició del Saltaterrats ha estat presentada aquest migdia, precisament en un terrat, el que està situat a la quarta planta de l´edifici consistorial, per part de la regidora de Cultura i Joventut de l´Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; el comissionat del Centre Històric, Adam Majó; i la responsable de la Llibreria Papasseit, Anna Roca.

És previst que el Saltaterrats tingui continuïtat en un futur, tant en altres terrats del Centre Històric com en patis, jardins interiors i altres racons més o menys amagats, i que també es vinculi a una activitat de difusió de la cultura.

En aquesta primera edició hi participaran vuit poetes, en quatre parelles, formades per un creador ja amb una certa trajectòria i reconeixement, i un altre que s´està obrint camí. Concretament, les parelles estaran formades per Ariadna Torres i Lia Montalbo; Gerard Cisneros i Mussia; Ton Armengol i Mon Roig; i Xavier Giol i Damià Portabella.

L´itinerari poètic s´iniciarà a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Milcentenari, des d´on els assistents començaran el trajecte pels quatre terrats. Si l´afluència ho fa necessari, els participants es distribuiran en grups. L´activitat també inclourà un tast de vins del Bages, i es finançarà pel sistema de taquilla inversa.

En la presentació d´avui, la regidora Anna Crespo ha afirmat que la iniciativa té diversos vessants interessants, "des de la descoberta de nous espais, fins a la part artística, el gaudi que representa un recital poètic i un tast de vins... I potenciem també el sistema de taquilla inversa. És una iniciativa que fa goig".

També Adam Majó ha explicat que la voluntat és donar a conèixer els terrats "i les seves perspectives, en un moment molt especial del dia, quan el sol es pon". Anna Roca, de la Llibreria Papasseit, ha explicat que s´ha optat per fer les parelles de poetes amb la voluntat de donar suport a les creació d´artistes del territori, tant els que ja tenen trajectòria com dels que comencen, "cadascun amb el seu estil". També ha considerat que l´activitat serà un preludi del Tocats de Lletra, el festival literari que se celebrarà a partir del 13 d´octubre a Manresa.