La proposta d´unir poesia amb racons desconeguts del Barri Antic de Manresa, com els terrats, ha atret a una norantena de persones, dividides en dos grups. El primer dels quatre terrats que s'ha visitat ha estat la torre de l´alberg en un recorregut sorpresa que s'ha iniciat a la plaça del Milcentenari.

Asseguts en còmodes butaques en una llibreria; en els atrotinats seients del metro; a l'aire lliure i amb una cervesa a les mans; al voltant d'una taula en un forn de pa o en un terrat desconegut. La poesia es pot escoltar i recitar a qualsevol lloc. Cal un espai, poetes i públic. La darrera opció, la dels terrats, és la que s'ha estrenat aquesta tarda a Manresa.

El Saltaterrats l'impulsa la llibreria Papasseit (amb l'assessorament artístic de Xavier Giol), la regidoria de Cultura de l'Ajuntament i el Comissionat pel Centre Històric.

L'itinerari poètics'ha iniciat avui a 2/4 de 8 del vespre a la plaça del Milcentenari. En aquesta primera edició hi participen vuit poetes, en quatre parelles, formades per un creador amb una certa trajectòria i un altre que s'està obrint camí. Les parelles formades són Ariadna Torres i Lia Montalbo; Gerard Cisneros i Mussia; Ton Armengol i Mon Roig; i Xavier Giol i Damià Portabella.