Manresa ha celebrat aquest dissabte el Dia Internacional de la Dansa. Alumnes de diferents escoles van omplir de color la plaça Sant Domènec de la capital del Bages durant tot el dia. Al matí van pujar a l'escenari els alumnes de menys edat (fins a 12 o 13 anys) i a la tarda ho han fet els grups de joves i adults. En aquesta edició, a Manresa hi van participar les tres escoles de la capital del bages organitzadores, Escola de Dansa Soler, Escola Olga Roig i Escola Julieta Soler, i dues escoles convidades, la Maria Cinta, de Súria, i l'escola +kdansa, de Sant Vicenç de Castellet.

El Dia Internacional de la Dansa se celebra el 29 d'abril, però al Bages les escoles s'han organitzat per poder celebrar-lo en diferents poblacions, en diferents dates. Fa quinze dies es va fer a Súria, i dissabte era el torn de Manresa, per exemple.

Desenes d'alumnes dels centres de ball manresans van mostrat els seus aprenentatges amb coreografies de diferents estils musicals, ballet clàssic, dansa contemporània, dansa clàssica-jazz i hip-hop.

Aquestes músiques i balls del hip-hop, molt urbans, són actualment una de les disciplines que atrauen més joves al món de la dansa. El hip-hop apareix com un nou llenguatge, una nova manera d'expressió que els porta a fer interessants coreografies. Dissabte, a la plaça Sant Domènec, els grups de hip-hop i els de la resta d'estils es van endur l'aplaudiment de nombrosos espectadors. Al matí, les cadires de la plaça ja presentaven un bon aspecte i a la tarda va quedar completament ple per veure les dues hores d'espectacle.