Més de 16.000 espectadors han participat durant sis mesos en les diferents activitats organitzades en la 30a edició del Festival de Folk Internacional Tradicionàrius, que dirigeix el sallentí Jordi Fàbregas i que conclou avui amb un concert en el qual actuaran Mesclat i La Cobla Catalana dels Sons. Durant aquests mesos s'ha organitzat un centenar d'activitats no només a la seu del festival al barri de Gràcia, sinó a diferents poblacions catalanes, segons van indicar ahir els organitzadors de l'esdeveniment.

L'espectacle inaugural va tenir la presència dels artistes del denominat cicle del 88, i també han tingut el seu pes les audicions a càrrec de Rosa Zaragoza, Eliseo Parra, els Quicos amb la Banda la Lira Ampostina i el retrobament entre Martin Carthy i Ruper Ordorika, entre altres concerts.

Avui, a més de l'espectacle a la plaça del Sol del barri de Gràcia amb Mesclat i La Cobla Catalana dels Sons Essencials, hi haurà una revetlla amb els integrants del Centre de Cultura Popular La Violeta. Els organitzadors del festival van considerar que «el sector és viu, té activitat, renovació i està creant llenguatges nous».