L'any passat van viatjar d'Holanda a la Catalunya Central amb la voluntat de portar a casa l'esforç de tot un curs. Enguany, reforçats amb tres membres nous i amb el doble de recitals programats, ho tornen a fer. La Melanzana Ensemble, una formació integrada per joves bagencs i berguedans que estudien música de manera professional als conservatoris d'Utrecht i Maastricht (els Països Baixos), i a centres del Regne Unit i Alemanya, torna a oferir aquest juliol una sèrie de concerts a la Catalunya Central, aprofitant que és aquí per les vacances d'estiu.

El projecte va sorgir quan els joves, que tenen entre 20 i 28 anys, es van conèixer a Holanda, on s'estan formant per esdevenir professionals, i van pensar que, ja que la majoria són de la zona del Bages i del Berguedà, «estaria bé» fer algun concert conjunt. «Vist l'èxit de l'any passat, hem decidit repetir la petita gira, i hi hem afegit dues cites més: Puig-Reig (avui, 21.30 h, al Pavelló d'esports) i el Monestir de Sant Llorenç prop Bagà, el dilluns 31 de juliol», explica Marta Atcher, integrant manresana del conjunt.

Pel que fa a les novetats d'enguany, la formació ha decidit incorporar tres membres nous: Adrià Trulls, estudiant establert a Londres, que tocarà la viola, i les germanes vallessenques Carla i Júlia Conangla, amb arrels berguedanes i procedents de Maastricht, que reforçaran la secció dels violins i els violoncels.

La bagenca Marta Atcher (violí) i els berguedans Mònica Roca (violí), Arnau Rovira (violoncel) i Queralt Aymerich (soprano) repeteixen respecte a l'any passat, igual que l'alemany Matthias Löffelmann, al fagot, i Carles Blanch, estudiant de l'ESMUC de Móra la Nova, a la tiorba. «Hem ampliat la plantilla per tenir més volum sonor i més amplitud harmònica», explica Atcher. «Mantenim el format barroc i tradicional català, però renovem el repertori i estrenem un nou format escènic».

En els sis concerts previstos, des d'avui fins dilluns vinent, la Melanzana Ensamble interpretarà un programa de dues parts: en la primera, la Història de Dido i Eneas a partir d'obres de Händel, Purcell i Vivaldi; en la segona, el Concert per a fagot en Do Major i un recull de peces tradicionals catalanes. Per al recital d'avui, inclòs en el Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre de Puig-reig, l'entrada val 12 euros; en la resta de cites, el públic podrà fer aportacions voluntàries amb el sistema de taquilla inversa.