sota teràpia

? Direcció: Daniel Veronese. Autor: Matias del Federico. Intèrprets: Francesc Ferrer , Marina Gatell, Cristina Plazas, Miquel Sitjar i Òscar Rabadán. 26 i 27 d'agost. Teatre Kursaal de Manresa.

Arribes a teràpia amb la teva parella, la teva terapeuta no es presenta a la sessió i et trobes amb dues parelles més en la mateixa situació, què fas? Doncs teràpia col·lectiva i seguir les instruccions que l'absent terapeuta ha deixat escrites en diferents sobres repartits en l'escena. Aquest és el punt de partida de Sota teràpia, una obra elaborada per Matias del Federico sota la direcció de Daniel Veronese, que el cap de setmana passat va passar pel teatre Kursaal de Manresa dins els actes de la festa major.

Els actors Roser Batalla, Francesc Ferrer, Marina Gatell, Meritxell Huertas, Miquel Sitjar i Òscar Rabadán desgranen aquesta particular teràpia, que si molt iniciàticament és imprevisible, amb un petit desenvolupament de la història, principalment dels personatges, la previsibilitat esdevé evident.

Sota teràpia està ben construïda, a voltes per alguns tòpics però ben tractats i sense noves aportacions. Del muntatge, el que més destaca són els seus intèrprets, molt per sobre del text, i amb unes precises i bones interpretacions, en les quals el treball coral és homogeni, equilibrat i ben resolt. Remarcable l'actuació de Meritxell Huertas, que fa una representació que va de menys a més. Sota teràpia beu d'uns clars i marcats referents escènics com El mètode Gronholm i Toc toc, ja que, sense entrar en les comparacions, l'amalgama d'aquests dos marca la línia dramatúrgica d'aquesta obra que va divertir el públic manresà.