El món cultural i periodístic han lamentat aquest dimarts la mort de l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho a través de Twitter. Des de la Institució de les Lletres Catalanes han lamentat la seva mort i la seva directora, Laura Borràs, ha indicat que estava en "estat de xoc".

"L'altre dia no va poder estar amb nosaltres a l'acte de Pedrolo perquè anava a urgències i ara ja és morta. El meu condol més sincer a la seva família, sobretot al seu fill estimat", ha escrit. La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, ha assenyalat en una piulada que es trobava "profundament commoguda" per la mort de Gabancho: "Lluitadora, bona companya de la Junta al Col·legi de Periodistes". Per la seva part, la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Pasola, li ha agraït el seu "compromís i la lluita solidària. Descansa en pau!"

Des de l'editorial Comanegra, han assenyalat estar "commocionats per la mort de Patrícia Gabancho. El nostre condol a la família, companys, amics, al món del periodisme i la cultura. Una gran pèrdua per a tots..." El director d'aquesta editorial i president de La Setmana del Llibre en Català, Joan Sala Torrent, ha escrit: "Estem consternats! Gran perdua!".

També han reaccionat aquest migdia la periodista Pilar Rahola: "Estic en xoc. T'estimo, amiga". Mentre, el músic Cesc Freixas ha escrit: "Descansa en pau".

Des de Plataforma per la Llengua, han mostrat el "més sentit homenatge a Patrícia Gabancho, ferma lluitadora pel català". De fet, com han recordat, Gabancho era membre del consell consultiu de la Plataforma per la Llengua.

Patrícia Gabancho va ser vicepresidenta primera de l'Ateneu Barcelonès de l'any 2014 fins a mitjans del 2017. L'Ateneu ha destacat en una piulada que "va liderar l'activitat cultural de l'entitat: Moltes gràcies per impulsar i construir junts l'Ateneu!".