La biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages acull des d'avui fins al 24 de febrer l'exposició de pintures d'Alfred Figueras inclosa en la commemoració del 120 anys del naixement de l'artista. La inauguració tindrà lloc a les 19.30 h a la sala polivalent, amb una xerrada de l'experta Assumpta Sala que porta per títol Alfred Figueras, el nostre pintor. La mostra es pot veure de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h, i els dimecres i dissabtes també de 10 a 13 h.

El cap de setmana passat, durant l'acte dels pregons de la Festa Major d'Hivern, es va celebrar la presentació de l'Any Alfred Figueras, que es commemorarà durant el 2018. L'artista va néixer a la localitat bagenca el 1898 i va morir el 1980 a Barcelona.

Jordi Figueras, fill del pintor, va recordar l'estreta vinculació del seu pare amb el poble: «A tot arreu on anava, sempre es presentava dient que 'jo sóc de Sant Fruitós'». Figueras va agrair a l'Ajuntament el reconeixement que se li està fent. Assumpta Sala, estudiosa de l'obra de Figueras, va detallar les obres que figuren en el calendari que ha editat l'ajuntament, quadres originals que estaven exposats a la sala. Entre el públic hi havia la filla gran, Clàudia, a més de néts i besnéts de l'artista.

Les obres que es poden veure a l'exposició pertanyen principalment a la família i al consistori local, i mostren la dimensió pictòrica d'un creador que va excel·lir també en la pràctica del dibuix. L'entrada és gratuïta.