El Banc Central Europeu introduirà el nou bitllet de 50 euros el 4 abril del 2017

El de cinquanta és el bitllet més usat i representa el 45% de tots els d'euro. També és el més falsificat

06.07.2016 | 00:00

El membre luxemburguès del comitè executiu del Banc Central Europeu (BCE), Yves Mersch, ha anunciat que el nou bitllet de 50 euros entrarà en circulació el 4 d'abril del 2017 i va garantir els diners en efectiu.
Mersch va dir en presentar el nou bitllet de 50 euros, el de color taronja, que la decisió de no incloure el bitllet de 500 euros en la nova sèrie de bitllets a Europa no té a veure amb una desaparició dels diners en efectiu. "L'efectiu és aquí per quedar-se", va dir Mersch en presentar el nou bitllet, que és més difícil de falsificar.
El de 50 és el bitllet més usat i representa el 45% de tots els bitllets d'euro que existeixen, segons xifres de Mersch. També és el més falsificat. "Uns bitllets nous i segurs confirmen el compromís de l'Eurosistema amb l'efectiu", segons el BCE. El bitllet de 50 euros és la quarta denominació de la segona sèrie de bitllets en euros, anomenada sèrie Europa, que el BCE presenta, després dels de 5,10 i 20 euros. "La introducció del nou bitllet de 50 euros farà que la nostra moneda sigui encara més segura", va declarar Mersch. "Els seus avançats elements de seguretat contribueixen a protegir els nostres diners. Són el fruit dels nostres constants esforços per preservar l'estabilitat de l'euro, moneda utilitzada diàriament per 338 milions de persones a la zona de l'euro", va dir Mersch, que va afegir que "la introducció gradual de nous bitllets en euros dotats d'elements de seguretat nous i millorats subratlla el compromís de l'Eurosistema amb l'efectiu com a mitjà de pagament eficient i generalment acceptat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema