El gegant del comerç electrònic Alibaba estudia implantar a Barcelona el seu «hub» logístic al sud d'Europa, han explicat fonts de la companyia, que des del 2013 presta serveis logístics a través de la marca Cainiao.

Aquesta companyia, que el 2015 va signar un acord amb Correus, usa els magatzems de socis en nou països, com Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Austràlia, Japó i Corea del Sud, en els quals s'agrupen els paquets per al seu posterior enviament a la Xina. A més, a principi del 2016, va posar en marxa centres logístics globals a l'Àsia i Oceania, a Hong Kong, Sydney i Melbourne, que ofereixen serveis d'enviament i gestió d'inventari per als comerciants que prefereixen subcontractar aquest tipus de treballs.

«Hem de facilitar les transaccions a les empreses del Mediterrani i Espanya podria tenir una posició clau, però no hi ha res decidit», van assenyalar ahir fonts d'Alibaba.

Segons la mateixa font, la logística és una part molt important per poder lliurar els productes al consumidor en el termini més curt possible.

Cainiao, especialitzada a donar servei a petites i mitjanes empreses, uneix diverses xarxes logístiques preexistents mitjançant una xarxa virtual en línia. Cobreix 224 països i pot ser consultada i gestionada per Internet en qualsevol moment per conèixer la situació d'un enviament.