Qureshi ha transmès els seus condols a les famílies de les víctimes dels atemptats, que van causar 183 morts, i ha afirmat en declaracions a la cadena de televisió PTV que el Govern pakistanès està disposat a cooperar amb les investigacions que portin a terme les autoritats índies.

A més, el ministre pakistanès ha demanat a Nova Delhi que no suspengui el diàleg bilateral, i ha subratllat que no serveix de res que s'assenyalin mútuament amb el dit, ja que, de la mateixa manera que l'Índia, el Pakistan també és víctima del terrorisme. D'altra banda, Qureshi ha assegurat als pakistanesos que no han de preocupar-se perquè a les fronteres del país hi ha seguretat.

Per la seva banda, el ministre d'Exteriors indi ha negat que Nova Delhi s'estigui plantejant emprendre accions militars contra el país veí a causa dels atemptats de Bombai, dels quals ha responsabilitzat milícies amb base al Pakistan, segons ha informat el canal de televisió indi Zeenews.

LLISTA DELS MÉS BUSCATS

Mukherjee ha indicat que el Govern indi està esperant una resposta del Pakistan després que ahir lliurés a l'ambaixador pakistanès a l'Índia, Shahid Malik, una llista que inclou els delinqüents més buscats per l'Índia. Malik va ser convocat pel Ministeri d'Afers Estrangers indi, el qual li va demanar que el seu Govern emprengui "accions fermes" contra els responsables dels atemptats.

Pranab ha explicat davant dels mitjans de comunicació que aquesta llista va ser revisada abans de ser lliurada a Malik. No és la primera vegada que Nova Delhi dóna a Islamabad una llista d'aquest tipus perquè les autoritats pakistaneses lliurin delinqüents que es troben en el seu territori, però fins ara el Pakistan no ha respost com l'Índia esperava.

Al Ministeri d'Exteriors indi, Malik va ser informat que els responsables dels atemptats de Bombai són pakistanesos. Alhora, li van comunicar que les accions d'Islamabad "han d'anar en concordança amb els sentiments expressats pels seus dirigents, que desitgen tenir una relació qualitativament nova amb l'Índia", ha assenyalat el portaveu del Ministeri, Vishnu Prakash.